Witam.
Pewnie ktos poruszal ten temat aczkolwiek chcialbym sie dowiedziec czy mozna rozbudowac Amige 600 tak aby dzialaky gry np. z modelu Amiga 1200.
Przegrzebalem troche internetu ale nie wpadlem na inforormacje, ktorych potrzebuje.
Drugie pytanie dotyczy rozbudowy. Gdzie szukac czesci do rozbudowy Amigi 600?
Zapraszamy na następną, jubileuszową, dwudziestą edycję AmiParty. Miejscówka to jak zwykle budynek firmy reklamowej Image przy ul. Hutniczej 30 w Chełmie. Koncerty, konkursy, turnieje i przede wszystkim mnóstwo pozytywnie zakręconych ludzi. Wpisywać się na listę obecności.
https://www.facebook.com/events/305645869818193/
Inwazja Amigowców! :)
Ja powiem szczerze, że miałem sporo kolegów co miało C64, później właśnie A500ki. Taki wybuch i wysyp u znajomych zaobserwowałem na początku 94tego w moim Elblągu i u kuzyna zobaczyłem pierwszy raz A600, byłem zdumiony że taki mały komputerek. Bardzo mi się spodobał i hmm zakochałem się :P O Atari to ja tylko czytałem z czasopism Amigowych, że jest jakas wojna Amigowcy vs Atarowcy hehe Nigdy u żadnego znajomego nie widziałem na oczy i nie słyszałem o Atari. Każdego kogo znałem był Amigowcem :) I cieszę się z tego bardzo. Szkoda że tak szybko ten czar minał.. 6ść lat później już każdy myślał o PCtach, a nie Amigach a ja dalej miałem poczciwą 600tkę. Zakupiłem dopiero w 2001 Pleystation 1, ale chcąc mieć internet, zgrywać na cd mp3 do samochodu, pisać na gg itd musiałem kompa kupić i z żalem 600tka żółkła i.. gdzieś wsiąkła na strychu. Odnalazłem ją rok temu.. była w strzępach, połamana i zniszczona. Pozbierałem z niej to co zostało, dyskietki, joystiki, myszkę i zakupiłem Amigę 600 w bardzo fajnym zestawie dodatków za 700 zł. Jak dziś widze że Amigi sa w muzeach, to coś ściska w gardle i rodzi się pytanie: To już? Tak szybko? A jednak w świecie komputerów tak naprawdę to już minęły lata świetlne.. co będzie z Amigami za 10 lat? Dlatego jesli będę miał pieniążki luźne, zawsze je przeznaczę na Amigę. Mam już dwie, może zbiorę kolekcję? hehe Fajnie oko cieszy taki zbiór, a świadomość i możliwość, że w wolnym czasie sobie wyciągasz komputerek firmy Commodore i odpalasz gry/programy jakie najbardziej lubisz, to jest własnie to, jak wehikół czasu, zabiera nas w przeszłość swoją grafiką i muzyką oraz wspomnieniami :) Wszystko w nas się budzi wtedy :)
Zastanów się nad tym co napisał Xysiek, bo pięćsetki są ok. ale rozwiązań dających więcej satysfakcji jeśli chodzi o robudowę i może być więcej na A-600. Kolega miał kiedyś ten komputer i nie zgodzę się ze stwierdzeniem, że był kiepski - wogóle cała rodzina Commodore to było coś :)
Moje dzieciństwo to wlasnie Pegasus Tv.
Co czwartek chodzilem na stragan Bialorusinki wymienialem kadridza i jeszcze za każdym razem przed szkoła musiałem zobaczyć co to za Gierka.
Naklejka na kadridzu robiła na mnie wrażenie.
Jedynka kasetke, ktorej nie chciałem sie pozbyć to była GOAL 2.
Piłka nożna plus okładanie sie na boisku i jak na tamte czasy realistyczna grafika. ;)
Moje dzieciństwo to wlasnie Pegasus Tv.
Co czwartek chodzilem na stragan Bialorusinki wymienialem kadridza i jeszcze za każdym razem przed szkoła musiałem zobaczyć co to za Gierka.
Naklejka na kadridzu robiła na mnie wrażenie.
Jedynka kasetke, ktorej nie chciałem sie pozbyć to była GOAL 2.
Piłka nożna plus okładanie sie na boisku i jak na tamte czasy realistyczna grafika. ;)
Zakupiłem kilka dni temu PEGAZUS GRA TV dwie sztuki, właśnie leci do mnie do UK hehe
https://4.allegroimg.com/s400/01c398/faf7d6144bf78400457994355b84
Walnę unboxa na kanale hehe Rodzice mi głowę suszyli o tanki. Nie wystarczyła im gra na Amigę Tanks Furry :P A żona za to wyskoczyła z Mario Bros
Jezeli chodzi Xysiek o skompletowanie to mysle, ze w ciągu 2 tygodni skompletuje Amisie abg w końcu sie pobawic z bierkami oraz jakismis programami.
Na poczatku rozmyslalem zakupienie A600 ale jak na początek wystarczy 500tka.
Oprócz Amigi posiadanie jakies konsole retro???
Osobiście jestem w posiadaniu Nintendo 64, która pozwala wciągnąć sie na dobrych kilka godzin.
Dokładnie się zgadzam z Tobą Boguś! W święta sobie własnie kupiłem drugą A600 z plombą
https://www.youtube.com/watch?v=SkwBwWzMD_w
Wiem, jakość do bani, ale nie mam jeszcze czym dobrze nagrać. Amiga zakupiona, wyczyszczona i można ją samemu tuningować, a własnie takie przeróbki kto ktos sobie robi, przelutowywuje to ja już nie biorę. Widziałem niedawno tak polutowaną A600 że masakrator. Oczywiście plus jedyne, że miała własnie tą Vampire 2kę, ale płyty głównej byś nie poznał haha
Ale wiem że Vampire 2ki sa też na 500tki i jest w planach super karta turbo do A1200 - to przeciez zrobi z A1200 monstrum :D Ale wiecie co sobie myślę, że te Amisie jednak miały potencjał w sobie, ale nie wykorzystany do końca, lub nie mieli pomysłu jak to zrobić skoro tyle teraz morzliwości wymyślają do Amig, rozwiązań itd
Smutne, że zostałeś oszukany przez nieuczciwego sprzedawcę... Ostatnio mam dziwne wrażenie, że im bardziej sprzedawane Amigi mają wyższą cenę i są "Upięknione" tym bardziej były poprawiane czy naprawiane. Osobiście nie znoszę jak ktoś inny modyfikuje mój komputer, więc może szukać zaplombowanych modeli albo ryzykować utratę kasy.
Przy okazji upgrade`y jakie przedstawił Xysiek są naprawdę super zwłaszcza rozszerzenie Vampire...
To przykre wieści, mam nadzieje że wszystko skompletujesz i będzie smigało jak należy. Widać że koleś odkupił Amige od kogoś tylko po to by sprzedać ją drożej - dziś pełno takich cwaniaczków. Fajnie że można jeszcze dzis skompletować brakujące części jak właśnie zasilacz, okablowanie czy joye z myszkami nie wspominając o samych dyskietkach, bo kto wie co będzie za około 10 lat.