Witam! Poszukuje nazwy gry. Nie potrafię jej znaleźć. Próbowałem wszystkiego Ai nie dało rady. Bardzo stara gra pamiętam że grałem w to na początku lat 2000 wiec może być dużo starsza i wcześniej nazwa jaką mi się z tym kojarzy to „Mumies” albo „zombies” gra platformowa chodziliście prawo lewo i po drabinach góra dół zabijało wrogów. Na początku był pistole, później kuszą, później karabinek, i tak dalej. Na koniec każdego poziomu trzeba było zabić białego ducha po czy otwierały się drzwi. Pamiętam że był taki poziom że do zabicia była taka ogromna mrówka która wchodziła w kolko a my przed nią uciekaliśmy i strzelaliśmy z karabinu. Pociski wyglądały jak jakieś strzałki. Dziękuję za pomoc może komuś się uda bo tyle czaduje szukam chyba to było na Windows 95 albo 98
Kojarzę podobny schemat rozgrywki w "Arcade America", ale tam raczej była tylko proca.
Jeszcze było "Alien Rampage", ale tam z kolei szło się od lewej do prawej głównie i czasem się kawałek wracało. Na pewno były jakieś mrówki, ale wątpię, że to poszukiwany tytuł.
Może to być Dangerous Dave, są chyba wszystkie gry z tej serii w tym serwisie więc się rozejrzyj (wcześniej myślałem że to Quake lub Hexen bo nie powiedziałeś że masz na myśli platormówkę a mówiłeś o strzelaniu i zmianie broni więc myślałem że chodzi ci o FPS'a).
https://pl.freepik.com/premium-wektory/arcade-halloween-cmentarz-interfejs-mapy-poziomu-gry-platforma-i-duchy-zombie-i-monety-kamienie-nagrobne-i-groby-kreskowka-wektor-paralaksy-tla-interfejsu-uzytkownika-z-nocnymi-potworami-i-aktywami-na-cmentarzu_70950158.htm
BARDZO PODOBNY KLIMAT
Sprawdzić to czy pokazuje się zdjęcie. To było bardzo podobne do tej gry z Linka. Klimat bardzo podobny odzywiscie zmieniał się po jakimś czasie na pustynie nadzingle najśmieszniejsze jaskinie. I była dużo dużo starsza i grafika gorsza
Może - Zombie Wars
Cześć! Dziękuję za aktywność. Niestety to nie to. Była to gra platformowa 2d
Kojarzy mi się to odrobinę z pierwszym Quakiem ale nie do końca, możesz też zobaczyć Heretica i Hexena choć też tak średnio pasoje twój opis gry do tych 2.