Witam,
potrzebuję pomocy w znalezieniu gry na w/w platformę. Przygodówka / platformówka, chodziło się postacią męską, niezbyt dobrze pamiętam wygląd, prawdopodobnie był przycisk odpowiadający za uderzenie mieczem z bliska, jedna ręka wyglądała jak "rurka" - strzelba/ działo z której można było wypalać broń dystansową; Było parę światów do przejścia, klimat dość zróżnicowany i futurystyczny, pamiętam początkowy - ciemna grafika, specyficzny klimat, quasi bossem był chodzący mech, który potem był chyba częściej pojawiającym się przeciwnikiem. Fabuły nie pamiętam - być może była w ogóle nieistotna. Charakterystycznym elementem który mógłby pomóc komus w rozpoznaniu tej gry była możliwość zmiany w trakcie gry (lub też wykupienia, nie pamiętam) broni dystansowej - mógł to być np. miotacz (rurka oczywiście nie zmieniała wygładu) albo wykupienie coś w rodzaju osłony - latającego ognistego smoka/węża, który latał wokół nas i atakował zbliżających się wrogów. Niestety tylko tyle pamiętam. Gra była bardzo fajna, stosunkowo niedługa (dało się ją przejść w ciągu jednego dnia). Jeśli ktokolwiek mógłby pomóc byłbym bardzo wdzięczny!
@lukasz050792
Łukaszu to je toooo!! Jakbyś kiedyś zawitał do Dąbrowy Górniczej to masz u mnie gigant piwo!! Dzięki wielkie! Pozdrawiam!
Może chodzi o "Switchblade II"?
Dzięki Ami. Tak zrobię, bo to chyba jedyna 'stała' gra z amigi której nie znalazłem. Działam w desperacji ;)
Zawsze możesz spróbować poszukać tej gierki w inny sposób (tylko dla zdeterminowanych, upartych i cierpliwych :-) )..
Wejdź na tą stronkę:
http://www.lemonamiga.com
Następnie w zakładkę "games" i tam, możesz przeglądać amigowe gierki, patrząc po screenach.. każda gra jest opisana, nazwana i ma swoje screeny od A do Z.. - sposób uciążliwy, ale jak się człowiek uprze, to owocny... :-)
Niie, niemożliwe. Sprawdziłem. Pamiętałbym że główna postać to Robocop.Kurczę, myślałem że podając szczegół dotyczący dodatkowej nietypowej broni którą można było wykupić/ wybrć po zakońćzeniu levelu (zamiast np. zwykłego miotacza latający wokół nas ognisty wąź/ smok atakujący najbliżej znajdujących się przeciwników) pójdzie mi łatwiej. Niestety w żaden sposób nie jestem na własną rękę namierzyć tej gry ani spotkać osoby od której ją dostałem.
Trochę mi pasuje do Robocop ... :-)
http://wargamedork.blogspot.com/2013/07/a-quick-example-of-game-ports.html
Faktycznie pasuje do mojego opisu, ale to nie ta gra. Tamta nie miała raczej takiej muzyki (nie kojarzę by miała taką charakterystyczą dla automatów) poza tym jest zbyt kolorowa, a pierwsza plansza/świat odbywała się w nocy. Nic, szukam dalej, jeśli przypomnę sobie jeszcze jakieś szczegóły to napiszę.
Może chodzi o grę: "Turrican", ale kilka rzeczy mi nie pasuje do tej gry z twojego opisu.