Witam
Poszukuję gry ( strzelanka) i chyba była na MS DOS lub W95 sprzed ponad 25 lat w tedy w nią grałem ... to co pamiętam z niej to
Podczas ładowania gry była widoczna mapa Stanów Zjednoczonych w kolorze zielonym
Poruszaliśmy się samochodem który mogł zostać uszkodzony padały w tedy takie słowa
Car is danger ...
następnie
Car is destroy ...
Mogliśmy też dokonać autodestrukcji przez katapultę z samochodu
Strzelaliśmy prawdopodonie to zombie za pomocą Shootgun , oraz wyrzutni granatników .
Jako lokacja była to metalowa arena z platformami .
Tyle pamiętam proszę o pomoc z góry dziękuje i pozdrawiam :)
@bialypc
Tak to jest to dziękuje Ci bardzo !!
Che a ja wiem co to za gra. Jest to oczywiście "Necrodome", widzę że jest terz na tej stronie.
https://stare.e-gry.net/gry/necrodome
Nie wiem tylko dlaczego tutaj umieszczone screny z gry przedstawiają ją jako praktycznie bez tekstur. Można je było oczywiście wyłączyć wopcjach gry ale z teksturami gra wygląda naprawde fajnie.
@lukasz050792
Nie to nie to za kolorowa jest :D tamta gra była szara " brudna " czarne niebo
Teraz jak jeszcze tak w pamięci grzebie to pamiętam ,że ta gra była na płycie z innymi grami i to chyba była seria Babylon na tej płycie były takie gry jak S.C.A.R.A.B , G-Nome 995/6
Quarantine
Może chodzi Ci o Redneck Rampage Rides Again? Jest to sequel Redneck Rampage, shootgun i granatnik w nim były, możliwość korzystania z pojazdów też.
Hmmmm
FPP na 101%
Graficznie podchodziło pod Doom z 1993 czy też Blood z 1997 więc na pewno 3D z widokiem broni tylko z prawej strony ( choć nie jestem pewny na 100% ) samochodem można było również rozalać przeciwników po prostu ich rozjechać .
Tak można było wysiadać z pojazdu jak i do niego wsiadać .
Jeśli pojazd został zniszcony to po jakimś czasię się respił w miejscu rozpoczęcia gry.
Jak na tamte czasy gra była dość trudna .
P.S. Każdy kto czyta ten post życzę Szczęśliwego Nowego Roku 2019/2020 :)
Grafika 2D/3D?
FPP / TPP / widok z góry / inny?
Jeździło się wyłącznie pojazdem, można było wsiadać/wysiadać? Wspominasz też o strzelaniu i ciężko mi sobie wszystko wyobrazić - kto, co , gdzie i jak.