Witam,
ostatnio pobrałem ze strony emulator do Amigi oraz grę Jaguar XJ220. Odpalam i na pierwszy rzut oka wszystko śmiga ładnie. Problem zaczyna się gdy wyskakuje powiadomienie aby włożyć kolejną "dyskietkę". Wybieram obraz, ale nic się nie dzieje, powiadomonie dalej zostaje. Czy ja coś robię źle, czy to jakiś błąd programu? Miał ktos podobny problem?
wszystkie pięknie śmiga już, dziękujemy ja i moje dzieciństwo za pomoc :)
Trzeci dysk nie jest konieczny do gry. Jest to dodatkowa opcja w razie, gdybyś chciał zapisać stan gry, ale emulator pozwala zrobić to w inny sposób (wybór Save/Load State). Tabelkę tą możesz po prostu pominąć i grać dalej.
jak sformatować? bo nowy dysk stworzyłem, ale w tabelce nie mam mozliwosci sformatowania, przynajmniej nic mi się takiego nie wyświetla :(
Do zapisywania robisz osobny dysk (tworzysz trzeci dysk *.adf dla gry) i w grze formatujesz w miejscu, gdzie masz tabelkę ze slotami zapisu, a później na ten sam dysk zapisujesz.
Z samą grą jest tak, że uruchamiasz z dysku pierwszego, po wybraniu nowej gry (tudzież wczytania wcześniej zapisanej) zmieniasz dyski z pierwszego na drugi i odwrotnie podczas ładowania wyścigów. Gra informuje kiedy masz to zrobić. Sprawdzałem u siebie i wszystko działa normalnie.
poszukałem jeszcze troche i na jakimś angielskim forum znalazłem odpowiedz, aby sformatowac jeden z dysków (bo jak sie okazało Disk 2 nie jest rownoczesnie Data) i wtedy na nim bez problemu można robic zapisy. Tylko teraz pytanie jak to zrobić?
Ta gierka jest również w wersji bez emulatora tutaj i w wielu innych miejscach w necie. Jeżeli dalej masz z nią jakieś problemy to może spróbuj takiego właśnie rozwiązania, które jest prostsze!
Może masz po prostu kiepską wersję gry. Nie jest uszkodzona? Może zły crack ma, albo coś. Spóbuj innych wersji
faktycznie, ta 5 nieco pomogła, bo mogę już normalnie dojść do wyścigu, tylko nadal problem mam, gdy prosi mnie o dyskietkę "data"... Niby disk 2 jest od Daty, ale gra ją odrzuca, przez co nie mogę zapisać postępów ;/
Zależy, na który klawisz masz ustawiony Fire. Sprawdź lewy lub prawy CTRL lub ALT, ewentualnie 5 na numerycznej.
w sensie, w moim przypadku, klikniecie myszki/enter? Owszem, wraca na chwilę do takiego jakby głownego menu, po chwili znów wyskakuje dyskietka z napisem "data"/"disk 2"