Witam. Mam zapytanie apropo Historyline 1914-1918 gra włącza się elegancko wszystko gra lecz nie zaznacza mi jednostek i nie wiem jak moge je przestawiać a w opcjach nie ma nic na temat jak ruszać jednostkami :( proszę pomóżcie.
Nexus nie zadawaj pytań bo są zbędne tylko odpowiedz , ale se poradziłem dzieki za pytanie.
Klawiatura mnie uratowała musiałem ze spacją zadziałać i do góry ,wtedy pojawiają sie strzałki w różne strony ruchu jednostki. Z myszą sobie nie radze wole klawiature :P
Dobra może źle zacząłem umiałem w to grać tylko se troche zapomniałem, bo to było dawno hehe. wiem ,ze trzeba nacisnąć i przesunąć w którąś ze stron , grałem na klawiaturze. Ale już sobie poradziłem dzięki bardzo :)
Sterowanie w tej grze jest trochę poplątane. Musisz najechać na jednostke kursorem, wcisnąć i PRZYTRZYMAĆ prawy przycisk myszy aż wyświetlą ci się opcje do wyboru dla tej jednostki. masz ich tam kilka, w tym ruch, statystyki etc. Jak już wokól tej jednostki pojawią się ikony opcji, najedź na nie kursorem - nadal trzymająć wciśnięty prawy przycisk myszy.
Pierwsze pytanie: pod jakim systemem w to grasz?