Cześć czy wszystkie gry NTSC (60 FPS) i PAL (50 FPS),działają tak samo jak na emulatorze?.Używam nestopia,mam problem z 1349,fajna strzelanka.A właśnie mam problem z gierką.
Witam, widzę, że pojawił się tutaj wątek Retroarch, ja mam akurat inną kwestię do poruszenia, niż lagi w grach. Otóż u mnie ów emulator nie chce pobierać miniatur do playlisty gier z NES-a. Mnie się udało pobrać te miniatury, ale za pomocą takiego programiku Skraper. Ten programik jest dobry, ale do pobierania miniatur dla całej playlisty, natomiast jak chcemy zaktualizować playlistę o jeden lub kilka romów, to znów trzeba pobierać miniatury dla całej playlisty. Jest to o tyle dziwne, że np. w przypadku rdzenia N64 (Mupen64Plus-Next) miniatury pobierają się automatycznie, a w przypadku rdzenia Nestopia pobiera się jedna miniatura na 20-30 romów. Playlista z miniaturami wygląda tak:

Zapytałem się AI o te lagi,NES miał ograniczony,i mało wydajny przez co większość gier zamulało.Kazałem mu żeby różne linki poszukał w necie,i to prawda.Normalną chodzą emulatorki,spadają FPS.Ale gra płynna ;),i tak ma być
HEHE spoko ale tak jak mówiłeś może emuluje jak oryginalny NES.PS2 tak samo jak GTA SAN ANDREAS,na oryginalnym PS2 tylko że lepszy obraz.Gry będą lagować i będzie tak.Nie będę się przejmował bo to tylko chwilę.
Mam NVIDIA RTX 4050.Z tych nowszych też się dziwie że nie chodzi normalnie może chodzi tu o wersji Retro Arch?. Bo w Nestopi https://imgur.com/a/nrrwpPU
Ustawiłem jak na filmiku przecież,nic nie dało.
Okej sprawdziłem teraz lipa dalej tak samo.Możliwe że za dużo się dzieje dlatego.Ale Retroarch jest zajebisty ze względu na to że nie musimy szukać emulatorów.Tylko klik i masz legalnie
Spoczko,ale wieczorem bo sobie grę robię ;) w Unreal Engine 5